catalan

«Propter magnare creatus»... Llengua, literatura i gastronomia entre Itàlia i la Península Ibèrica

Congrés Internacional

Santiago de Compostella, 21-23 setembre 2016

 

 

Llengua, literatura i gastronomia entre Itàlia i la Península Ibèrica

Europa, construïda sobre la fusió de cultures diverses, ha elaborat, a partir de l’edat mitjana una identitat extremament rica i multiforme. De fet, una part integrant de la cultura europea són els models alimentaris i gastronòmics, elements decisius en la formació d’identitats collectives. Però la identitat no és mai fixa, sinó que es fonamenta en l’intercanvi i muta en el temps. Tant en la dimensió de tendència universalista de la cuina renaixentista, com en la formació de tradicions locals ben definides, com en l’hibridisme de la cuina moderna, la gastronomia ha expressat la seua força creativa i innovadora a través de la llengua i la literatura. El propòsit d’aquest congrés, per tant, és traçar, en el transcurs dels segles, el fort lligam que existeix entre la gastronomia, la llengua i la literatura, i sobretot la contribució d’aquests factors en la construcció d’una cultura europea comuna i compartida, però atenta a l’especificitat de les singularitats territorials, particularment en la regió Mediterrània: Itàlia i el món hispànic, de fet, han mostrat, des de temps antics, importants realitats d’intercanvi i de transmissió del coneixement.

 

Més enllà de les qüestions acadèmiques, aquest congrés vol representar una ocasió de trobada entre el món científic i el dels professionals de la restauració, com a espai de reflexió sobre el passat i sobre el futur de la cultura gastronòmica.

 

 

Calendari i informacions:

 

  • Enviament de les propostes per a comunicacions: títol i resum d’un màxim de 10 línies, del 15 febrer al 20 d’abril. Adreça: segreteria@proptermagnarecreatus.com

 

  • Termini per presentar les propostes de comunicació: 20 d’abril de 2016. Totes les propostes de comunicació seran avaluadas per tres membres del Comitè científic i pels coordinadors; se n'informarà als interessats abans del 2 de maig.

 

Atès que continuen arribant propostes de comunicació per al Congrés, hem acordat prorrogar el període de recepció fins al 20 de maig.

 

 

 

 

 

  • Formulari:

 

  • Lliurament del text complet per a la publicació: 30 de novembre de 2016.

Adreça: segreteria@proptermagnarecreatus.com

 

  • Inscripció al congrès: Oberta fins al 19 de setembre de 2016.

 

Preu d’inscripció (actes del congrés incloses): 80€; estudiants: 40 €; pensionistes i aturats: 40€.

Totes les novetats informatives es podran trobar a partir del 22 de febrer al lloc www.proptermagnarecreatus.com

 

Reconegut 1 crèdit formatiu (matèria optativa) per als estudiants de la Universidade de Santiago de Compostela que es matriculin al Congrès

 

La inscripció inclou el material de treball, la participació en les activitats de grup, refrigeris durant els descansos i la publicació de les actes del congrés.

 

 

Allotjament:

 

A causa de les dates i de la celebració de diferents congressos a Santiago la mateixa setmana, es recomana fer la reserva de l'allotjament. Hem contactat amb diversos hotels per acordar un preu reduït per als participants al congrés. Per reservar l'hotel posi's en contacte amb la secretaria tècnica:

 

Teléfono: +34 881 978 488

Email: congreso@starplanning.es

 

 

 

Inscripció:

 

Per procedir a la inscripció segueixi al següent enllaç: http://www.starplanning.es/congreso/cat/